Tack Inger Dahlander för alla år och insatser för Svensk Form!

Overkligt att Inger har slutat. Sista dagen i måndags, efter 36 år. Vår lilla fasta skara som är kvar efter  omorganisationen traskade därför iväg till gemensam lunch hos hotell Skeppsholmen, för att tacka av henne ordentligt. Hon berättade om den dagen hon började 1973, hur hon först varit på intervju hus Ingvar Snees, när kontoret låg på Nybrogatan 7, 5 trappor. Hennes mamma hade stått utanför och rullat barnvagnen fram och tillbaka. Under sina år har hon avverkat 4 adresser (Nybrogatan, Renstiernas gata, Skeppsholmena två adresser)  5 ekonomnichefer, 3 VD:ar, 5 ordföranden. Och en massa olika personal, projekt, utställningar och svängningar i Svensk Forms historia. Ekonomin upp och ner, FORM i huset, men lite redaktionen lite för sig. Utmärkt Svensk Form, medlemslotterier, Nordform 90, Vistet.. .Caroline Palmstiernas urval och internationella utställningar, Lennart Lindkvist, Johan Huldt… Reskontra sköttes med en jättelik apparat i en stor vagn…  Vi tackade av Inger som den absolut lojalaste, trognaste säkraste klippan på kontoret. Också den med civilkurage, som inte varit rädd att säga ifrån, en eller ett par gånger då det verkligen varit befogad. Hon är den som alltid ställer upp, dagar och kvällar, sköter allt utan stort väsen. Vi sade oss just att vi kommer att märka allt hon gjort nu när hon är borta, och det tyckte hon nog att vi gott kunde få känna av lite. Som tur är finns hon inom räckhåll, så vi kan kalla in henne på lite timmar om vi skulle bli desperata. Nu går hon mot mera ledighet och pension, men ska också jobba för båtklubben lokalt.

Inger Dahlander, Lisa Blomdin, Håkan Norelius, Anita Christiansen, Christine Sundberg Carendi, Kajsa Hernell med lille Nils i knät