Katrin Greiling’s photo documentation of Contemporary Collected at Midori.so

Designern och arkitekten Katrin Greiling har i utställningen Contemporary Collected på Midori.so gjort ett personligt urval av ett 50-tal svenska designer och företag. Midori.so är den del av utställninge, som Svensk Form stödjer och vars syfte är att  dela med sig av vad som pågår inom svensk design just nu. Den här delen visar objekt, den andra delen i IKI-BA biblioteket med grafisk design sammanställt av Gustaf Kjellin. I båda finns etablerade och helt nya namn. Katrin har valt utifrån många olika kriterier, alltifrån var de olika formgivarna bor och verkar, genus, åldrar… kors och tvärs. Vad de alla har gemensamt är att de har en konceptuellt undersökande hållning i sina verk, och naturligtvis har ögat,  formkänslan och den visuella kraften en avgörande betydelse.  I presentationen, har hon komponerat små stilleben, med olikfärgade papper som underlag med en – tre objekt på varje, där olika uttryck möts,  med enkla IKEA-bord som podier. Där finns också olika svenska välbekanta och ibland oväntade föremål,  som små signaler här och där, till och med svenska julgransflaggor. Ett kriterium var att alla objekt skulle få plats i resväskan. Svensk Form står bakom,  urvalet är personligt och helt och hållet Katrins, viktigt i detta sammanhang. Hon har gjort ett fantastiskt jobb, och roligt att alla som hon frågat har ställt upp. Här nedan bilder från Katrins dokumentation av utställningen.

Katrin Greiling is not only a designer, architect, curator but she is also an excellent photograhper. She has curated the part of the Swedish design exhibition Contemporary Collected which is on view at present at the new space Midori.so in Shibuya, where Teruo Kurosaki has opened up an abandoned house, for offices, galleries and independent collective co-working places, and we will now continue with an overseas membership and a continuation of Contemporary Collected every here. Here below is her documentation of the exhibition Contemporary Collected at Midori.so, which is Katrin’s personal selection of interensting designers and tendencies within Swedish Design right now, with a visual as well as theoretical impact. All meant as a small and low key statement, where the presence of many of the designers also have been crucial to continue the fruitful exchange between Sweden and Japan and our designers.

The exhibitors at Midori.so includes: A-B-C, Anna von Schewen, Anton Alvarez, Artenica, Ateljé Lyktan, Axel Bjurström, Clara von Zwebergk, Claesson Koivisto Rune, David Taylor, Emma Marga Blance, Folkform, Front, Design House Stockholm, DFTS Factory, Form us With Love, Fredrik Paulsen, Hanna Hedman, Hay, Hilda Hellström, Höganäs, Italesse, Jakob Solgren, Jonas Wagell, Karin Wallenbäck, Katrin Greiling, Klong, Kristina Stark, Kristoffer Sundin, Kyuhyung Cho, Magdalena Nilssn, Marrakech Design, Muuto, No Early Birds, Praxis. RvW, Sandqvust, Sara Szyber, Shane Schneck, Simon Klenell, Snickeriet, Staffan Holm, Stina Löfgren, Svenskt Tenn, Swedese, TAF, Thomas Bernstrand, Tiogruppen, Tove Thambert, Uglycute, Växbolin, Woodstockholm, Sundin/Persson, Åsa Elmstan, Örnsbergsauktionen

Midori.so building in Shibuya