Bo Madestrand new editor-in-chief of Form

Bo Madestrand, mest känd som kritiker i DN och idag chefredaktör för Plaza Deco, kliver efter årsskiftet på som ny chefredaktör för Form. Vi hade många bra sökande, vilket var glädjande. Valet föll på Bo Madestrand och vi ser fram mot att samarbeta med Bo som som har lång erfarenhet av tidningsmakeri och bevakning av våra områden, och stor trovärdighet. Han har den integritet och skarpa penna som vi hoppas ska glädja våra läsare och vi tror också att han klarar den ibland tuffa utmaningen att balansera mellan fördjupning och bredd. Han börjar efter nyår och ni kommer att kunna se hans första nummer 2 i april 2013.

Bo Madestrand är en meriterad journalist inom arkitektur, design och konst. Han arbetar i dag som frilansande kulturskribent, framför allt för Dagens Nyheter, och som redaktör för tidningarna Plaza Deco och Swedish Film. Han inledde sin karriär som redaktör och skribent på tidningarna Expressen och Nöjesguiden i 90-talets början, och arbetade parallellt för de två publikationerna under hela decenniet. I början av 2000-talet arbetade han med New York som bas, där han framför allt arbetade som redaktör för den internationella kulturtidningen Merge. När han återvände till Stockholm inledde han sitt medarbetarskap på Dagens Nyheters kulturredaktion, där han arbetat både som redaktör och kritiker.

Själv säger han att han vill fokusera på att bredda tidnigens läsekrets och att Form måste bli relevant för den stora, designintresserade allmänheten med vassa reportage, debatter och inspirerande fotografi. Form har redan en central position i branschen, men skulle kunna ta en större plats i den offentliga debatten om hur vi formar vårt samhälle med design och arkitektur som redskap. Det är frågor som angår oss alla

We are happy to announce that our new Editor-in-chief of Form will be Bo Madestrand. Bo has written about architecture, design and art for many years in international and Swedish magazines and newspapers. He is mostly known to the larger public for his reports and reviews in the daily paper Dagens Nyheter, where he will continue to contribute, also after resuming the position at Form in the beginning of next year. I believe that Bo is allround enough to manage to broaden the content, as well as keeping the in depth professional approach, which is the focus in Form. He has a long journalistic experience and knows how to make an attractive magazine. Looking very much forward into collaborating with Bo.