Craft and sublime skills at Carl Malmsten Furniture Studies’ spring exhibition

Hantverksskickligheten på Malmstens imponerar som vanligt, och nu även utvecklat med mera kreativitet, gestaltningsförmåga och undersökande designarbete i flera av verken. Handlingsburen kunskap, en vanlig term i detta sammanhang, som jag påmindes om av deras nya professor i möbeldesign, Kersti Sandin Bülow, och studierektorn Ulf Brunne och Leó Jóhannsson, ansvarit lektor för möbeldesign, över en trevlig lunch, innan jag hade förmånen att få en initierad visning runt i utställningen.

“You can only look as far into the future, as you can look back onto your history” said Kersti Sandin Bülow, the new Professor of Furniture Design at the Carl Malmsten Furniture Studies, when I visited to see the spring exhibition. I was impressed as usual by their excellent craft skills, but also found several interesting investigations and wonderful design work. Than you Kersti, Ulf Brunne and Leó Jóhannsson for showing me around!