Our 42nd PechaKucha Night in Stockholm yesterday was top notch, all different, all wonderful speakers

Vår 42 PechaKucha var också vår bästa, eller i alla fall en av våra bästa. Engagemanget och passionen hos de sinsemellan helt olika talarna gick ingen förbi och mixen blev perfekt. Man vet aldrig i förväg. Viktigt att inte bara bjuda in estradörer och entertainers, utan att blanda åldrar, uttryck och ge plats för både nybörjare och etablerade, scenvana och ovana. I går fanns både nya arketektioniska visoner för Stockholms innerstad till Greklands kris och Albaninens nya ekologiska resort hotell, senaste nytt om 3-d visualiseringar och elektronmusikens förändringar genom åren. Underbare fanérnörden Edvin Eklund vann allas hjärta med sin brinnande glöd för sitt nischade ämne, med en urgammal tradition som får nytolkning i en ung students händer. Här är talarna och så lite bilder:

Alexandra Pascalidou, författare, om sin senaste bok
Jakob Lind, från kommunikationsbyrån Futurniture
Gustav Svärdhagen och Kristina Sundin, arkitekter från Alma Arkitekter
Ragnar Grippe, elektromusikkompositör gör en musik-PechaKucha
Edvin Eklund, möbelsnickare och fanérmästare från Malmstenskolan
Joakim Kempff, grafisk formgivare, Planet 11 om 3D och Augmented Reality
Peter Hallén, holistisk arkitekt med fokus på Albanien
Jens Peterson-Berger, kreatör, musiker och skapare av en speciell ”trummaskin”

Each PechaKucha night is very different, and our 42nd yesterday was really one of our best. Perfect mix of speakers (could have had more women as always… please join us!) and our moderator Richard Prime was at his witty best (perhaps because he became a dad a couple of days earlier) Holistic architecht Peter Hallén shared his impressions of Albania and showed the ecological hotel resort he was involved in there. We could hear about the deadly sins through Jakob Lind of Furturniture, followed by young conceptual electronic musician and their low tech built music machine Ajna, followed by smashing writer Alexandra Pascalidou , rushing in on stage in the last minute, catching her breath and rapping away about her new book Chaos on the Greek crisis, before she had to rush back again. Young student from the Malmsten school, cabinet maker Edvin Eklund stole our hearts with his passion for intartia in new versions. After the compulsory beer break, Joakim Kempf showed us examples of augmented reality, before the young architects Gustav Svärdhagen and Kristina Sundin of Alma Arkitekter, shared their vision of the inner city of Stockholm – you can build more but gently following peoples’ life. The evening ended with the electronic music composer Ragnar Grippe, making a tour of how electronic music in particular, and the music scene in general has developed since the 80’s while playing small 20 second pieces. Oh, what a night!