Stockholm rocking with Indian Culture and Business for a whole week

Indien har varit starkt närvarande i senaste veckan i Stockholm. Dagstidningarna har haft flera inslag om indiska författare, skådespelare och matupplevelser, Veckans Affärer hade 15 sidor Indien och Form magasin har också några specialreportage i senaste numret med ett reportage om utopiska staden Chandigarh av Salka Hallström Bornold med fotografier av David Relan, en intervju med välkända indiska designern Divya Thakur och arkitekten Anupama Kundoo från Auroville. Festivalen, India Unlimited har initierats av driftiga och härligt informella ambassadören Mrs. Banashri Bose Harrison och genomförts med vår gamle vän Sanjoo Malhotra vid spakarna, med Clarion Stockholm vid Skanstull som nav. I vårt internationaliseringsarbete har det varit naturligt att samarbeta, då vi lika väl som att visa Sverige i världen, vill ta världen till Sverige. Tre intensiva kvällar blev det för min del, med invigning av design, gala middag och en indisk PechaKucha med fantastiska talare. Vi var inte besvikna, är nu sugnare än någonsin på att åka dit!

Sharing not showing off, was one of the main purposes when the dynamic Ambassador to Sweden, Mrs Banashri Bose Harrison, started with her concept of filling a week yearly with Indian Culture and Business, in the India Unlimited festival. And indeed, Stockholm has been really rocking with India this past week, in TV, Radio and Media an in town, mainly at Clarion Stockholm. Congratulations to the Ambassador and her team, led by our contact Sanjoo Malhotra, to a really sucessful festival – now we look forward to next year. And I am dying to go to India where I have not yet been. Form has been media partner, and the latest issue has some special stories from India. I had the the pleasure to join for three nights, inaugurating the exhibition by photographer David Relan, also with photos in Form, and the designer Divya Thakur if Design Temple with her movable informal chairs/tables in the lobby of Clarion Stockholm, You could see how visitors really used them for the intended purpose, sitting around and talking. Thursday was the big gala dinner, with ongoing entertainment throughout – I was especially impressed by dancer and choreographer Astad Deboo, who will perform at Dansens Hus tonight. Friday, an international PechaKucha night was held, and the speakers were amazing, open, free and all with their very unique stories to tell: David Relan, photographer and artist, Bandana Tewari, Fashion features Director Vogue, Dheeraj Akolkar, director Vardo Films, Saransh Goila, chef and actor and Riingo Banjerjee, director and Filmmaker. One of our best PechaKuchas, a pity that we didn’t have an even larger audience, but next year we will really bring everyone there!

Beautifol flower petals arrangement

Beautifol flower petals arrangement